www.mobarn.noVåre barnehager

Våre tradisjoner

Tradisjoner i barnehagen

I Mobarn Sylte og Malme har vi følgende tradisjoner (faste arrangement gjennom året):

 

Bursdagsfeiring med krone:

Personalet og barnet samarbeider om å lage krone. Barnet blir feiret med bursdagssang og oppsending av "raketter". I tillegg får barnet medstemme denne dagen.

 

Forutbasar

I oktober har vi basar hvor inntekten går til ulike skole og barnehageprosjekt i andre land.Barna selger egen kunst . Og det blir salg av suppe, kaffe og kaker. Alle salgsinntekter går til Forut. Det bruker å være godt oppmøte. Foreldre , søsken, besteforeldre og annen familie er hjertlig  velkommen.

 

Pepperkakabaking

Alle avdelinger baker  peppperkaker før jul. Tidspunkt blir lagt i kalenderen.

Lucia/Julefrokost:

Barna baker lussekatter som serveres på Luciadagen. Foreldrene inviteres til  å gå i Luciatoget sammen med barna. Vi går en runde i nærområdetbarnehagen og synger og går i Luciatog. Etter toget blir servert lucekatter,kaffe og gløgg.

Nissefest:

For barna og personalet i barnehagen. Barna har på seg røde klær og luer. Vi spiser grøt, går rundt juletreet og nissen kommer med pakker til barna.

Gleden av å gi (omvendt kalender):

I første del av desember har vi innsamling av pent brukte klær og leker som sendes til barnehjemsbarn i Ukraina.

Samisk uke:

I februar har vi fokus samiske tradisjoner og levesett , og feirer Samenes dag 6.februar

Karneval:

Barn og personalet kler seg ut. Fest på fellesrommet med underholdning, sang og dans. Barna får slå på "katta i sekken". 

17 mai:

Barnehagen går i tog fra i Malmefjroden skole under egen fane. Foreldrerepresentantene i SU har ansvaret for å organisere dette. Foreldrene til skolestarterne veksler på å bære fana. Skolestarterne veksler på å bære duskene til fana.

 

Sommerfest:

Sommeravslutning for barn, foreldre, søsken og personale på ettermiddag ute i barnehagen. Alle bidrar med mat til felles bespisning.

 

Sommerbarnehage:

I Juli måned vil vi ha aktiviteter med tema som hører sommeren til.